Excursies 2019

*  Inkomgelden niet inbegrepen – uitstappen vanaf 25 personen

Barcelona

Barcelona, de welvarendste stad van Spanje, ligt in Catalonië. Deze regio met grote autonomie heeft de meest dynamische bevolking van het Iberisch schiereiland en spreekt Catalaans, de officiële taal. Deze energie vertaalt zich in een zeer levendige stad met prachtige gebouwen en monumenten, steeds nieuwe toeristische initiatieven en een verrukkelijke keuken.

Eén van de bekendste plaatsen is natuurlijk de Catalaanse plaats met de Rambla. Hier verzamelen de Catalanen om te praten, te zonnen en te winkelen. De Rambla is één van de gezelligste lanen met een kleine vogel- en bloemenmarkt. Ook de kunstenaars hebben hier een stek om hun werkjes te verkopen. De attractie is wellicht de overdekte markt La Boqueria waar fruit, vlees, vis en groenten er een kleurrijk spektakel van maken.

De figuur van Barcelona is Gaudi. Deze kunstenaar-architect van eind 19de eeuw heeft zijn levenswerk nooit zien voltooien. De Sagrada Familia zal pas 120 jaar na zijn dood af zijn en toch is dit de grootste publiekstrekker. Casa Mila of La Pedrera geeft een duidelijk beeld weer over zijn architectuurvorm. Een bezoek aan het Park Guëll moet de kers op de taart zijn van deze kunstvorm, het modernisme.

Barcelona is ook de Montjuic met zijn uitzicht over de stad, het Olympisch stadion, het museum van Miro en het Spaans dorp. Aan de voet van deze heuvel kan je een bezoek brengen aan het voetbalstadion Nou Camp van FC Barcelona. Aan de andere kant ligt de haven met het nieuwe shoppingcenter Maremagnum. In de Olympische haven vind je dan een 50-tal restaurants om je vingers ervan af te likken.

0000046761-barcelona12large 0000046761-barcelona16large

0000046761-barcelona23large 0000046761-barcelona18large 

Terug

Camp Nou

Het Stadion:

Is het Camp Nou of Nou Camp. Strikt formeel is het Camp Nou, alhoewel het veelvuldig ook andersom wordt gebruikt. Het bijvoegelijk naamwoord "Nou" (Nieuw) komt in het Catalaans achter het werkwoord. Net als in de Spaans/Castelliaanse equivalent "Campo Nuevo". Omdat wij ons met de Catalanen verbonden voelen, praten wij dus over Camp Nou. Het is eigenlijk een
bijnaam, want de officiële doopnaam bij de voltooiing van de bouw in 1957 werd 'Nou Estadi del Futbol Club Barcelona' het nieuwe stadion van de voetbalclub Barcelona dus. Eén van de grootste stadions in de wereld en omstreken .De grootte van het veld bedraagt 105 meter op 72 meter. Het heeft een toeschouwerscapaciteit van 98.000 mensen binnen een indrukwekkende architectuur, waarvoor de in de clubhistorie voor eeuwig bijgeschreven architecten Mitjans, Garcia Barbon en Soteres verantwoordelijk waren. De voorzieningen zijn duizelingwekkend en leverden de club een vijfsterren kwalificatie van de FIFA op, en dat kunnen er niet veel zeggen. Camp Nou is een trekpleister voor toeristen, die van over de hele wereld op de stad afkomen en doorgaans zelfs in een leeg stadion de fantastische ambiance die er tijdens wedstrijden heerst kunnen voelen.

Het Museum:

Hetvoetbalmuseum van FC Barcelona, genoemd naar gewezen voorzitter Josep Lluiz Nuñez, was vorig jaar het meest bezochte museum in Catelonië. Het museum ontving in 2000 een totaal van 1.156.090 bezoekers, ongeveer 130.000 meer dan het Picasso-museum. In het eerste jaar (1984) was dat 19.432.

De zomermaanden zijn de topmaanden. In juli 2000 kreeg het museum meer dan 230.000 kijkers over de vloer. Naast de vaste onderdelen worden er nu ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Zo staat binnenkort het doel van Wembley waarin Ronald Koeman zijn fantastische goal scoorde in het museum opgesteld. Verder zijn er veel bekers en foto's te zien. Beslist een bezoekje waard.

De Training:

Naast het stadion ligt het trainingsveld. De trainingen vinden normaal plaats op alle werkdagen om 10.30 uur en om 17.30 uur. Tijdens wedstrijddagen en uitwedstrijden wordt hier vaak van afgeweken. Aan de noordzijde van het veld (naast het jeugdinternaat  "La Masia") zijn er kijkgaten gemaakt in het doek, zodat de fans toch een glimp kunnen opvangen van hun idolen.

0000046761-Malgrat 2012 067   0000046761-Malgrat 2012 069

0000046761-Malgrat 2012 077   Malgrat 2012 074

Terug

Blanes

Blanes is een gezellig plaatsje met prachtige zandstranden, winkeltjes, terrasjes en restaurants. Oorspronkelijk lag hier de Romeinse stad Blanda; nu treft u er een gemoedelijk oud centrum met haven, waar wekelijks een grote markt plaats heeft. Loopt u in zuidelijke richting over de boulevard, dan passeert u de rots Sa Palomera. Op deze rots worden jaarlijks in juli vuurwerkwedstrijden gehouden. Vanaf dit punt begint Els Pins, het 'nieuwe' Blanes met vele vakantieaccommodaties. Bezienswaardig zijn de overblijfselen van een gotisch kasteel, de Santa María parochiekerk en de twee botanische tuinen.

De Mar i Murtra is een mooie, kleurrijke plantentuin van bijna vijftien hectare groot. De tuin kent meer dan 4000 plantensoorten en wordt jaarlijks door zo'n 300.000 mensen bezocht. De tweede tuin is Pinya de Rosa. Deze heeft meer dan 7000 soorten planten, waaronder een grote collectie aloë's en cactussen.

Malgrat 2012 172 Malgrat 2012 178

Malgrat 2012 165 Malgrat 2012 164

Terug

Gerona

Girona is de hoofdstad van de provincie Girona en daarmee de hoofdstad van de hele Costa Brava. De historische dorpskern strekt zich uit langs de oever van de Riu Onyar, die binnen de stad in de Riu Ter uitmondt.

Girona geldt vanwege zijn mooie oude centrum, waarin Arabische, joodse en christelijke culturen hun sporen hebben achtergelaten als de “meest Catalaanse” stad. Het oude centrum is en bezienswaardigheid. Met name de vlak onder de kathedraal gelegen joodse wijk El Call met zijn smalle straten en meer verdiepingen tellende oude gebouwen. Dit deel van de stad doet de romantiek herleven. Voor de liefhebbers van winkelen is Girona een absolute aanrader

 gerona  gerona1 

imagesCAKKRPRR gerona2

Terug

Bodega El Paratge

Bodega El Paratge ligt in Lloret de Mar.
Hier kan men proeven van diverse wijnen, likeurtjes, worst, ham en kaas zonder aankoopverplichting.

0 60e00 eb84b861 S 0 60e03 daed8717 S  

img 0768

Terug 

Garrotxa met bezoek aan Besalu

Besalú, een prachtige middeleeuwse stad met een versterkte brug over de Riu Fluvia. Een authentieke dorpssfeer vind je nog in Besalú: smalle schaduwrijke steegjes en huisjes met kleine balkons en aan de gevels oude lantaarns. Betreedt het stadje via de Romeinse brug met vestingtoren zoals men dat eeuwen geleden al deed. De natuurstenen straten leiden naar twee mooie pleinen: Plaça de la Llibertat met mooie imposante arcades en rondom de Església de Sant Pere de Plaça Prat de Sant Pere met banken en bloembakken. De Romaanse Església de Sant Vicenç de joodse baden Mikwe en het pelgrimshospitaal van Sant Julia vervolledigen deze mooie historische dorpskern.

 besalu2 besalu3

 besalu4  besalu5

 

  Mataro park, commercieel centrum

Mataro park is een groot commercieel centrum. Je vindt hier van alles. De bekende duurdere winkels zoals Replay en Pull and Bear maar ook gemiddelde winkels zoals H&M en C&A. 

Behalve winkelen kan je hier ook eten en drinken op de bovenste verdieping. Verder zijn er ook drogisterijen en elektronica winkels. De helft van de begane grond wordt in beslag genomen door een soort Wall Mart achtige supermarkt. Immens groot en boordevol met bijna van alles wat je kan bedenken.

Afbeeldingsresultaat voor mataro parc+nederlands

 

 

    

  

Terug